Posts

Showing posts from January, 2024

Teisipäev 30/01/24

Image
 Tutvusime lähemalt piduri süsteemiga. Keskendusime täna sõiduki tagasilla piduritele. Võtsime lahti piduri supportid ja mõõdistasime erinevaid detaile. Valmistasime ise piduritorusid. Jalutasime ühiselamusse ja pesime pesu. 

Esmaspäev 29/01/24

Image
Esmaspäeval hommiku alustasime pidurite teooria teemaga ja pärastlõunal asusime praktilise osa juurde. Kõigepealt pidime autod tõstukite peale ära jaotama ja siis alutasime tööga.  Mõõdistasime erinevate piduriosade jääkpaksust ja kontrollisime piduriketaste viskumist. Peale koolipäeva külastasime kohalikku kaubanduskeskust ja otsisime suveniire. Külastasime ka oma lemmikut kohalikku pagarit, kellel olid järjekordselt väga maitsvaid pagaritooted. 

Pühapäev 28/01/24

Image
Pühapäeva hommikul saatsime õpetajad oma koduteele. Laupäeval oli palju kõndimist ja avastamist- lausa peaaegu 20 000 sammu! Seega võtsime hommiku pooliku puhkamiseks. Pärastlõunal käisime kohaliku munga kloostri varemeid avastamas. Lähedal olid ka kohalik krossiratta rada ja amfiteater. Kuna ilm oli erakordselt ilus, kasutasime võimalust kõndida parkides, vanalinnas ning linnaosades, kus me polnud varem sattunud. Avastasime lähedal asuva pagari, kus saime kosutavaid saiakesi. Õhtupoolikul pesu ja puhkasime teguderohkeks järgnevaks nädalaks valmis.

Laupäev 27/01/24

Image
Laupäeva hommikul seadsime sammud rongijaama. Sealt edasi suundusime Kopenhaagenisse. Kopenhaagenisse saabudes külastasime Kuninga Paleed ja teisi ajaloolisi hooneid. Tutvusime Taani militaar ajalooga Militaarmuuseumis. Peale muuseumi külastamist olid meil kõhud tühjad ning suundusime kohalikku restorani. Kui kõhud olid täis siis külastasime paari suveniiri poodi ja jalutasime vanalinnas ringi. Käisime üht mitmest kirikust vaatamas, lootusega et saame ronida kiriku torni, kuid kahjuks oli see suletud. Tegime selle asemel jalutuskäigu hipide linnakus, mis oli lähedal. Paar õpilast käisid Avatari kontserdil. Ülejäänud nautisid õhtust jalutuskäiku Kopenhaagenis.

Reede 26/01/24

Image
Reedel tegime kokkuvõtte möödunud nädalast. Selle nädala teemadeks olid: mootori taustainfo ja spetsikatsioonide otsimine, kompressiooni mõõtmine, lekketest, gaasijaotusmehhanismi komponentide kontrollimine ja komplekteerimine. Saime uusi teadmisi ossiloskoobiga mõõtmises. Mõõtsime erinevaid komponente: väntvõlli kiiruse andur, nukkvõlli kiiruse andur, hapniku andur. Täiendasime oma teadmisi elektriskeemide lugemise kohta ja nende valmistamise kohta. Uurisime ka erinevaid andureid üksikasjalikult, et õppida nende tööpõhimõtet ja nende kontrollimist. Koostöös Leedu vahetusõpilastega koristasime tööpinnad ja põrandad. Reedel täiendavalt tutvusime Taani kultuuriga. Nimelt käisime Odenses rongimuuseumis ja pärast Viikingite Vabaõhumuuseumis. Õhtust sõime Storm Pakhus toidutänaval. Õhtu lõpetasime jalutuskäiguga, kus imetlesime Odense Vanalinna arhitektuuri.

Neljapäev

Image
 Neljapäev 25.01. Päeva alustasime lambda mõõtmisega ja uurisime, kuidas see töötab. Väike video on ka, et vahel võib ette tulla ootamatusi. Rääkisime mootori aju sisenditest ja väljunditest, ning nende ülesannetest. Peale kooli käisime Halsskovis silda vaatamas, mis ühendab Hasskovi ja Nybogi. Neljapäeva õhtuti on noortele keldris tegevusi et noored saaks omavahel paremini tuttavaks. 

Kolmapäev

Image
 Kolmapäev 24.01. Hommikul panime mootori kokku ja panime mootori käima. Kogusime infot, kuidas väntvõlli andur töötab ja millist signaali ta annab. Peale mõõtmisi uurisime milliseid lambdasi on ja kuidas need töötavad. Peale kooli käisime  Korsøris. Seal käisime söömas ja linna uurimas. 

Teisipäev

Image
 Teisipäev 23.01.  Jätkasime mootori kompressiooni mõõtmisega ning teostasime lekketesti mootorile. Kogusime infot, kuidas vahetada mootori hammasrihma ja veepumpa. Eemaldasime hammasrihma ja veepumba mootorilt ning kontrollisime veepumba labade korrasolekut. Peale kooli käisime kohalikku linna avastamas. 

Esmaspäev

Image
Esmaspäev 22.01 Jõudsime kooli. Tutvustati töökoda ja kooli. Jagati kätte tööriista kapid ja käesoleva töönädala ülesanded. Garaažis jaotati meid rühmadesse ja igale rühmale jagati oma mootor. Pidime tegema palju taustauuringut. Kasutasime selleks Autofrontal, Haynes ja Autodatat. Koostasime tööplaani.  Alustasime mootori kompressiooni mõõtmisega. Sel päeval liitus uhke Passat meie perega, et paremini kohaliku kultuuriga tutvuda.

Pühapäev

Image
Pühapäeval 21.01 lendasime lennukiga Taani. Kopenhaagenis käisime terve grupiga hilist lõunasööki söömas. Pärast tutvusime Taani suurepärase ühistranspordi süsteemiga. Õhtuks jõudsime kohalikku ühiselamusse Slagelse.